Welkom

Inhoud

Inleiding

Andere tractie

Spoorwijdte

Producenten

Import & handel

Eigenaars

Materieel

Links

Contact

Nieuw

Zoeken

Stoomtractie smalspoor

Stoomtractie normaalspoor

Motortractie smalspoor

Motortractie normaalspoor

 

Nieuwe links

 

(Deze links blijven hier zekere tijd staan en worden als ze niet meer nieuw zijn op één van de andere webpagina’s met links gezet)

 

 

Pierre de Greeuw tipt:

·       een film over het Oostenrijkse ijzer en staalbedrijf Donauwitz in 1974. Elke interne vervoersstroom wordt toegelicht en het lijkt wel alsof men overal aparte oplossingen voor heeft uitgedokterd: normaalspoor met een moderne Moyse loc en stoomlocs en smalspoor met stoomlocs, maar ook met E-locs onder bovenleiding.

·       Volgens deze link werden er ook in Rusland tractorloks gebouwd,

·       Een flickr site met foto’s van Gmeinder locs, waaronder diverse foto’s van de locs van de Rotterdamse Metro (zie ook hier en daar) en van Gmeinder 5589 die in 1982 haar loopbaan in Delfzijl begon en sinds 2014 door Bemorail verhuurd wordt (zie ook hier).

·       Electrische tractie met bovenleiding op de “jaagpaden” langs Franse kanalen.

 

De  website van Spoorkees bevat een interessante webpagina over industrietractie in Nederland. De foto’s zijn in de periode 1986-1995 gemaakt.

 

Nadat Philips de Eindhovense wijk Strijp heeft verlaten, worden de gebouwen door diverse bedrijven hergebruikt. Ter nagedachtenis is een spoorwagen als monument op het industriespoor van Philips geplaatst. Zie ook hier.

 

{

Nieuw                                                                      Home                                         Inhoud

Terug/verder naar:

                Links industrieële normaalspoorbedrijven        Links industrieële smalspoorbedrijven

Links informatiebronnen                                 Links materieel