Welkom

Inhoud

Inleiding

Andere tractie

Spoorwijdte

Producenten

Import & handel

Eigenaars

Materieel

Links

Contact

Nieuw

Zoeken

Stoomtractie smalspoor

Stoomtractie normaalspoor

Motortractie smalspoor

Motortractie normaalspoor

 

Nieuwe links

(Deze links blijven hier een maand of wat staan en worden dan op een andere webpagina met links gezet)

 

De zeer informatieve website leek verdwenen te zijn, maar dankzij Gert Sluijters en Dieter Resinger is hier het nieuwe adres van de website over Diema.

 

Er wordt langer nagedacht over de spooraansluiting van VDL Nedcar in Born.

 

Hier is een bijzondere. moderne en pas in 2008 afgeschafte vorm van industrieel smalspoor te zien: treinen van bakkipwagens met aan het ene eind een dieselloc en aan de andere kant een stuurstandwagen (met dank aan Peter Zorge).

 

Aan de website www.Delpher.nlis de collectie Externe Krantenbanken toegevoegd. Dat houdt in dat gedigitaliseerde kranten afkomstig uit het Archief Eemland, de Krantenbank Zeeland, het Noord-Hollands Archief, het Regionaal Archief Alkmaar en het Waterlands Archief nu ook via Delpher zijn in te zien. Die kranten zijn nu desgewenst gelijktijdig met de al in Delpher aanwezige kranten op trefwoorden te onderzoeken.

Dat is heel handig. Wel dient men er zich van bewust te zijn dat (nog) niet alle gedigitaliseerde kranten via Delpher zijn in te zien. Bijvoorbeeld het Eindhovens Dagblad is alleen digitaal in te zien bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, De Gelderlander bij het Regionaal Archief Nijmegen en het Haarlems Dagblad bij het Noord-Hollands Archief. Weer andere kranten zijn in te zien via www.archieven.nl.

 

Een al langer bestaande, maar op deze website niet eerder vermelde mogelijkheid van Delpher is het doorzoeken van oude telefoonboeken. Kies hiervoor op Boeken Basis en vul als zoekterm in "naamlijst voor den interlocalen telefoondienst". In deze link is een en ander al gedaan. De zo gevonden telefoonboeken tellen elk vele honderden paginaís, maar die hoeven niet stuk voor stuk doorgebladerd te worden: in de linkerkolom kan een zoekterm worden opgegeven.

 

 

 

{

Nieuw††††††††††††††††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††††††††Home†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Inhoud

Terug/verder naar:

††††††††††††††† Links industrieŽle normaalspoorbedrijven††††††† Links industrieŽle smalspoorbedrijven

Links informatiebronnen†††††††††††††††††††††††† ††††††††Links materieel††††††††††††††